Трендът, който превзе Холивуд – процедурите с полинуклеотиди

Холивудските звезди със своите безупречни визии, често ни вдъхновяват да открием тайните, които се крият зад красотата им и как те поддържат младостта. Наскоро Дженифър Анистън сподели, че сперма от сьомга или т.нар. полинуклеотиди са тайната на изящната ѝ визия на 54 години! А най-хубавата новина е, че продуктите с полинуклеотиди са достъпни на пазара и всички ние можем да постигнем тези резултати. 

 

Какво представлява и как точно действа генетичният материал от сьомга за постигането на сияйна и бляскава кожа, ще разберете в следващите редове. 

 

Полинуклеотидите имат способността да регенерират. Спомагат клетките да се делят и възстановяват по-бързо, което води до значително намаляване на фините линии и бръчките. Освен регенериращ ефект, те стимулират синтеза на колаген и еластин в кожата – “протеините на младостта”, които са отговорни за плътността, еластичността и младежкия вид на кожата. 

 

Продуктите, които съдържат полинуклеотиди в естетичната медицина са биостимулатори като Pluryal Silk, които са напълно съвместими, биоразградими, неалергенни. За разлика от така нашумелите продукти с хиалуронова киселина, тези с полинуклеотиди, са лишени от възможните странични ефекти, като подпухналост, свръхобем и миграция.

 

Друго голямо предимство на полинуклеодитидите, извлечени от семенна течност на сьомга, е, че могат да коригират несъвършенства в деликатни зони като:

 

  • околоочен контур и горен клепач
  • периорална зона
  • белези от акне
  • терапия на шия и деколте

 

Това тяхно силно „оръжие“ ги прави безспорен пионер в терапията на чувствителни зони, където кожата е тънка, нежна и крехка.

 

В допълнение на така търсения дълбоко хидратиращ ефект, лабораторно доказано е и, че полинуклеотидите не просто коригират несъвършенствата, а и ги лекуват отвътре. Те стимулират активността на фибробластите, производството на колаген, хиалуронова киселина и фибронектин, стимулират създаването на нови кръвоносни съдове, които „хранят“ кожата и имат противовъзпалителен ефект

 

В практиката си д-р Радина Денкова работи с полинуклеотиди, като използва Pluryal Beauty Pack за целта. Това е комбинация от два продукта – Pluryal Silk и Pluryal Densify. Както споменахме по-горе, Pluryal Silk е съставен от високопречистени полинуклеотиди, а Pluryal Densify съчетава стабилизирана хиалуронова киселина, полинуклеотиди и манитол. 

 

Защо да приложим двата продукта в комбинация?

Отговорът получихме от д-р Денкова: „Много просто – единият продукт е много нежен, Pluryal Silk, и можем да инжектираме в нежни зони като околоочната зона, зоната на долен и горен клепач, зоната около устните, най-вече в горната устна и над нея, за да подобрим състоянието на кожата и да изгладим пушаческите бръчки или т.нар. радиерни бръчки. От друга страна, Pluryal Densify се използва в зоната на цялото лице, шията, деколтето, ръцете. Може и за други зони на тялото, където има отпусната кожа и където кожата е с неравна повърхност. Така че комбинацията между двата продукта е чудесна! Аз лично препоръчвам на моите пациенти да използваме и двата продукта за по-пълен и естествен ефект.
Повече от интервюто ни е с нея, очаквайте скоро в блога.

 

Всички мечтаем за холивудска визия – безупречно гладка и сияйна кожа. Една от тайните зад звездната красота е разкрита и това са процедурите с полинуклеотиди. Те са добре познати в пластичната хирургия, още когато биват използвани за заличаване на изгаряния. Днес, тази “магическа пръчка” от полинуклеотиди, е достъпна за всички нас – като част от естетичния пазар. Не забравяйте, че “Най-красивата Ви възраст е сега!”, а да постигнете красотата на звезди като Дженифър Анинстън, е на една крачка от Вас!