Д-р Румяна Кожухарова: Естествената визия и сияйност са новият тренд в естетичната медицина

 

Д-р Румяна Кожухарова от Hill Clinic ни разказва какви са новите трендове в естетичната медицина и повече за работата си с новата серия биофилъри на Pluryal

 

 

Д-р Кожухарова, мина ли модата на големите обеми и какво се търси в момента на пазара?

 

Пациентите все повече искат да изглеждат себе си, но в своя подобрена версия – без прекомерни корекции на устните и скулите, което е добре, защото естествената визия дава доста повече сияйност и по този начин запазваме собственото си Аз. 

 

Как преценявате дали едно лице има нужда от дадена корекция?

 

Когато пациентът дойде в клиниката първо правим оценка на състоянието на кожата. По този начин отчитаме къде има загуба на обем, къде са се появили по-дълбоки бръчки и обсъждаме опциите за корекция на тези проблеми. Всичко зависи от възрастта на пациента, състоянието на кожата и как се е променяла архитектониката на лицето във времето.

С времето започва загуба на мастна резорбция, а при по-възрастни пациенти и загуба на костни структури.  Нашата мисия е да подобрим изцяло вида на пациента в различните нива на кожата – повърхностен, среден и дълбок слой. 

 

Какъв е новият тренд за устни в естетичната медицина?

 

Новият тренд за устни включва естествени, леко сочни, леко пухкави устни, без прекомерни корекции и без силно акцентиран контур. Пациентите все повече искат да покажат естествена визия, естествена сияйност, без да се набиват на очи. Разбира се, това е тенденция, която все по-често се среща и при по-младите пациенти. Отмина времето на прекомерните хиперкорекции. 

 

Каква е разликата между стандартните филъри и биофилърите на Pluryal?

 

Новите биофилъри съдържат ⅓ по-малко BDDE в сравнение със стандартните филъри на пазара. BDDE е най-използваният омрежващият агент, благодарение на който филърите се стабилизират и дават гелообразната му форма и обуславят дълготрайния им ефект. Той по същество е токсин, който в крайния продукт остава в изключително ниска концентрация. При биофилърите тя е съществено по-ниска от тази при стандартните. 

 

Кой е най-подходящият пациент за биофилърите на Pluryal?

 

Това са пациентите, които търсят естествени резултати. Пациенти, които искат да бъдат в хармония със себе си и с природата. Това е голямото предимство на биофилърите на Pluryal.

 

Каква е разликата между Puryal BIOCLASSIC и Pluryal BIOVOLUME?

 

Работата на лекаря е да прецени с кой от двата продукта да работи. Biovolume създава по-голям обем от Bioclassic и съответно той е по-подходящ за създаване на обем в скулите, долната челюст, брадичката. От друга страна, Bioclassic използвам повече в процедури за устните, назолабиалните и марионетните линии. 

 

Кой продукт на Pluryal е най-подходящ за Anti-age ефект?

 

При дами, които поради възрастови изменения имат известно отпускане на долната трета на лицето, успешно прилагам и новия биостимулатор Pluryal Biosculpture. Неговата роля е в добавяне на лек обем, но също така и уплътняване на кожата. Този ефект се получава чрез бавното отпускане на свободна хиалуронова киселина, даващо усещане за постоянна хидратация на кожата. Продуктът е произведен по матрична 3D технология, която комбинира 2 вида омрежен хиалурон и свободна хиалуронова киселина между тях. От същата серия е и Pluryal Bioclassic, който има най-универсалното приложение.

 

И последно, посъветвайте и дамите с коя зона е препоръчително да започнат своя път към тяхното по-красиво и младо Аз?

 

Този отговор е индивидуален за всеки пациент. Зависи от това от какво има нужда пациентът и на каква възраст е, но средната трета на лицето търпи най-много и бързи промени. Там първо се наблюдава мастна резорбция, което изисква да се подкрепи зоната на скулите. С процедури в тази област на лицето достигаме до желания ефект – лифтиране и повдигане, както и отваряне на назолабиалните бръчки. По този начин можем правилно да преструктурираме лицевия контур.